Societatea Sociologilor din România

Conferinţe

Conferinţa Naţională Studenţească, Oradea, 2016

sigla uoradeaDepartamentul de Sociologie şi Asistenţă Socială, Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, Universitatea din Oradea, vă invită să participaţi la Conferinţa Naţională Studenţească care va avea loc în zilele de 27-28 Mai 2016, la sediul Universității din Oradea.

Conferinţa face parte din manifestările organizate cu ocazia sărbătoririi a 20 de ani de învăţământ superior sociologic la Universitatea din Oradea şi oferă studenţilor interesaţi, de la nivel licenţă, masterat și doctorat, indiferent de programul de studii, oportunitatea de a împărtăşi rezultatele cercetărilor proprii în domeniul sociologiei, asistenţei sociale şi resurselor umane.

Citește mai departe: Conferinţa Naţională Studenţească, Oradea, 2016

Apel secțiuni Conferința internațională, Oradea, 09-10 iunie 2016

Dragi colegi,

Puteți propune secțiuni la conferința internațională:

Științele sociale și provocările contemporane. 20 de ani de învățământ sociologic la Universitatea din Oradea

sigla uoradeaDe 20 de ani participăm la aventura predării și cercetării sociologice la Universitatea din Oradea, una dintre cele mai ambițioase universități tinere din România post-1990. Au fost ani de transformări sociale intense și incitante, de la nivelul macro-societal la până la cel micro, de la nivel individual, în arii precum politica, politicile, familia, religia, demografia, valorile ș.a.m.d. Sfârșitul istoriei parcă nu a fost niciodată mai departe în timp ce, în realitate, numeroase și schimbătoare provocări apar cu repeziciune. Oglindind, cel puțin parțial aceste evoluții sociale dar și datorită logicilor lor interne, perioada a fost una de interesante schimbări în statutul și paradigmele științelor sociale. Acum când sărbătorim două decade de la demararea predării sociologiei la Universitatea din Oradea invităm colegii din România și din străinătate să se reunească cu noi în împărtășirea rezultatelor reflecțiilor și cercetărilor lor curente despre provocările de la adresa societăților contemporane și la adresa științelor sociale.  

Citește mai departe: Apel secțiuni Conferința internațională, Oradea, 09-10 iunie 2016

Sesiune de comunicări științifice "Ecouri din social", 2012, Cluj-Napoca

 

"Ecouri din Social" - Sesiune de Comunicări Ştiinţifice, 25-26 mai 2012, Cluj-Napoca

Asociaţia Studenţilor Sociologi CLUSTER

conferinta_cluster_2012Descrierea organizaţiei şi a evenimentului

Asociația CLUSTER s-a înfiinţat în 2001 la iniţiativa unor studenţi din Cluj-Napoca şi Bucureşti; în acelaşi an s-a format şi Asociaţia Studenţilor Sociologi din Europa (ESSA), a cărei membru afiliat suntem. Scopul asociaţiei este promovarea sociologiei ca profesie şi, ca parte activă din societatea civilă prin dezvoltarea unor relaţii durabile cu ONG-uri din diferite domenii, institute de cercetare socială şi alte asociaţii studenţeşti de pe plan naţional şi internaţional.


În acest moment, CLUSTER cuprinde 15 membri, studenţi la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Babeş Bolyai. Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice s-a desfăşurat în fiecare an începând cu 2001 şi reprezintă cel mai important proiect al organizaţiei noastre. În acest an ne propunem să atragem participanţi de la principalele centre universitare din ţară Bucureşti, Craiova Iaşi, Braşov, Oradea, Sibiu şi Timişoara. De asemenea, spre deosebire de ultimii ani, ne dorim să oferim studenţilor prezenţi oportunitatea de a participa la ateliere tematice cu invitaţi speciali. În cadrul sesiunii de comunicări ştiinţifice, studenţii sunt aşteptaţi să înscrie lucrări de cercetare aparţinând domeniului ştiinţelor sociale (sociologie, antropologie, ştiinţe politice etc.).

Citește mai departe: Sesiune de comunicări științifice "Ecouri din social", 2012, Cluj-Napoca

ACUM 2011

sigla_ubrasovFacultatea de Sociologie şi Comunicare, Universitatea ,,Transilvania” din Braşov, are onoarea de a vă invita la Colocviul Naţional de Ştiinte Sociale ACUM-2011, 17-18 noiembrie, manifestare derulată sub egida Societăţii Sociologilor din România ce are drept temă:,,Spaţiul social şi actorii săi“.

 

Citește mai departe: ACUM 2011

Şcoala Franco-Română de Metodologie în Ştiinţele Sociale, 2011

Sigla UAIC IasiFacultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice prin Catedra de Sociologie şi Asistenţă Socială, în colaborare cu Faculté des Sciences Economiques et Sociales de l'Université Lille1 (Franţa) organizează în perioada 19 – 22 octombrie 2011, cea de a 10-a Ediţie a Şcolii Franco-Române de Metodologie în Ştiinţele Sociale, intitulată "La recherche scientifique et la société" (Cercetarea ştiinţifică şi societatea).

Citește mai departe: Şcoala Franco-Română de Metodologie în Ştiinţele Sociale, 2011