Mesajul preşedintelui SSR Dan Chiribucă

Dan ChiribucăRelevanţa şi importanţa socială a sociologiei sunt direct proporţionale cu capacitatea acesteia de a oferi răspunsuri şi soluţii la problemele majore ale societăţilor contemporane. În condiţiile noilor ritmuri ale transformărilor sociale, multiplicării exponenţiale ale riscurilor şi provocărilor asociate dinamicii schimbării sociale, cunoaşterea neimplicată, considerată mult timp model ideal al cercetării, devine fie imposibilă, fie inutilă.

Înfiinţarea Societăţii Sociologilor din România reprezintă un răspuns instituţional la nevoia comunităţii de specialişti de a fi recunoscută ca atare în societatea românească şi în comunitatea ştiinţifică internaţională. Existenţa sa demonstrează maturitatea câmpului profesional al sociologiei româneşti şi disponibilitatea membrilor săi de a se implica şi contribui în mod activ la dezvoltarea societăţii.

Dan Chiribucă

0
0
0
s2smodern

Despre SSR

Societatea Sociologilor din România (SSR) este o asociaţie a specialiştilor care, prin activitatea lor profesională, au contribuit şi contribuie la cunoaşterea ştiinţifică a realităţilor sociale, politice şi economice româneşti. Scopul SSR este promovarea la nivel naţional şi internaţional a profesiei de sociolog şi a cercetării sociologice româneşti.

© 2018 Societatea Sociologilor din România. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by Engine Templates