Instrumente online

Internetul reprezintă cea mai mare bază de date din istoria omenirii, iar găsirea informaţiei poate reprezenta o provocare. Metoda cea mai uzuală o reprezintă motoarele de căutare (Google, Bing sau Yahoo!). Totuşi, rapiditatea cu care se actualizează informaţia şi existenţa aşa numitului deep-web (partea ascunsă a internetului generată de baze de date dinamice sau pagini non-html) face necesar apelul la alte instrumente, cum ar fi directoarele de subiecte (ipl2, Infomine sau About), motoare de căutare „meta-search" (Clusty, Dogpile sau Academic Index) .

0
0
0
s2smodern

Soluţiile de backup al datelor au evoluat pentru a ţine pasul cu dezvoltarea tehnologică, diversificarea sistemelor de operare şi interoperabilitatea perifericelor. De la dischetă şi hard disc extern s-a ajuns la stocarea online a informaţiilor. Oferta răspunde necesităţii de siguranţă, de interconectare a aparaturii (de la computer până la telefon mobil sau aparat de fotografiat) sau de actualizare şi sincronizare a versiunilor existente pe computere diferite.

0
0
0
s2smodern

Necesitatea sau utilitatea aplicaţiilor de analiză de date asistate de computer în cercetarea calitativă a fost multă vreme pusă la îndoială. Totuşi, aceste instrumente au un rol important în analiza transcripturilor, codarea şi interpretarea textului, analize de conţinut sau analize de discurs.

0
0
0
s2smodern

Activitatea în cadrul echipelor de cercetare contemporane este tot mai mult delocalizată, iar membrii acestora se află pe meridiane geografice diferite. Pentru a răspunde necesităţii de interacţiune reclamate de sarcinile proiectelor au fost create instrumente online care facilitează crearea, editarea şi diseminarea informaţiei.

0
0
0
s2smodern

Despre SSR

Societatea Sociologilor din România (SSR) este o asociaţie a specialiştilor care, prin activitatea lor profesională, au contribuit şi contribuie la cunoaşterea ştiinţifică a realităţilor sociale, politice şi economice româneşti. Scopul SSR este promovarea la nivel naţional şi internaţional a profesiei de sociolog şi a cercetării sociologice româneşti.

© 2018 Societatea Sociologilor din România. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by Engine Templates