Societatea Sociologilor din România

Anunțuri

Raportul Social al ICCV 2017, Starea socială a României. Calitatea vieții: situația actuală și perspective pentru 2038

2017 raport social iccv starea sociala coverÎn luna martie 2017, Institutul de Cercetare a Calității Vieții lansează Raportul Social al ICCV 2017, Starea socială a României. Calitatea vieții: situația actuală și perspective pentru 2038. Raportul, parte din programul Academiei Române Strategia de dezvoltare a României în următorii 20 de ani, prezintă o diagnoză a stării sociale a României și ținte posibile pentru 2038. Sunt utilizați principalii indicatori ai calității vieții: satisfacția cu viața, standardul de viață, ocupare, venituri, contribuția statului la echilibrarea bunăstării, evaluarea calității societății, inegalități economice și sociale, sărăcie etc.

Raportul oferă o înțelegere mai bună a stării sociale a țării noastre și a oportunităților pentru viitorii 20 de ani. Raportul Social al ICCV 2017 este disponibil pentru consultare, în variantă print la Biblioteca Institutului de Cercetare a Calității Vieții, precum și online la http://iccv.ro/node/580 și în cadrul Bibliotecii Virtuale de Sociologie.

Analele de Sociologie și Asistență Socială” nr. 2/2013

Dragi colegi,

Am bucuria să vă anunț faptul că au apărut „Analele de Sociologie și Asistență Socială” nr. 2/2013 cu textele dvs. de la Conferința SSR, Iași 2013, trimise pentru publicare. Pentru vizualizare accesați:
a) www.fssp.uaic.ro
b) Revistele facultății
c) Analele Științifice ale UAIC secțiunea Sociologie și Asistență Socială
d) Analele Științifice ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași
e) Noul număr.

 

Cu multumiri colegiale,

Președinte SSR,

Nicu GAVRILUȚĂ

Memoriu SSR privind standardele profesionale

Societatea Sociologilor din România a înaintat pe 21 iunie 2013 un memoriu privind criteriile de acordare a titlurilor de profesor universitar, cercetător științific gradul I, conferențiar universitar și cercetător științific gradul II către Ministrul Educației Naționale și Comisia CNATDCU. Memoriul poate fi descărcat de aici.

Termen limită Analele Ştiinţifice ale Universităţii "Alexandru Ioan Cuza", Iaşi, 2013

Dragi colegi,

Ultimul termen de prelungire a perioadei de trimitere a textelor pentru publicare în „Analele de Sociologie și Asistență Socială ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași” este 15 octombrie 2013, ora 24.00. Textele trebuie să fie obligatoriu scrise în limba engleză și redactate după recomandările de pe site. Ele vor fi trimise pe adresa Getei Mitrea (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.).

Cu mulțumiri și salutări colegiale,

Nicu GAVRILUȚĂ

CfP Analele Ştiinţifice ale Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, 2013

Call for papers Analele Ştiinţifice ale Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din IaşiTom VI, nr 2/2013

Tema: Provocări sociale: instituţii, valori, tendinţe

Editor invitatprof.univ.dr. Nicu Gavriluţă,
Preşedinte al Societăţii Sociologilor din România,
Decan al Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-politice din Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi

Termen limită de trimitere a lucrărilor în formatul agreat de revistă: 15 iulie, 2013.

Citește mai departe: CfP Analele Ştiinţifice ale Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, 2013